FAQ

Waarom moet ik mijn contactgegevens doorgeven?
Als er iets met uw kind is, neemt de leerkracht in telefonisch contact op met u als ouder. In het begin van het schooljaar krijgt uw kind een formulier mee waarop u alle belangrijke nummers en e-mailadressen kunt noteren. Denk hierbij ook aan  het telefoonnummer van oma, opa of de oppas, mochten we u niet kunnen bereiken dan zullen we contact opnemen met een van de andere contactpersonen.
Uw e-mailadres gebruiken we om u aan te melden bij ons communicatiesysteem Isy. Via dit kanaal delen we belangrijke informatie over school. Informatie over de groep van uw kind ontvangt u via Classdojo, daarnaast kunt u via classdojo ook op een eenvoudige manier berichten sturen naar de leerkracht. U ontvangt van de leerkracht de inloggegevens voor ClassDojo

Indien tussendoor gegevens wijzigen willen we u vragen om dit zo snel mogelijk door te geven aan de leerkracht van uw zoon/dochter en tevens te melden via m.vanlith@kindante.nl. 

Wat kan ik meegeven aan mijn kind als tussendoortje?
U kunt fruit of een klein koekje en iets te drinken meegeven. Gebruik bij voorkeur een broodtrommel en een afsluitbare beker.  Let erop dat bekers en trommeltjes voorzien zijn van de naam! Verpakkingsmateriaal en afval gaan mee terug naar huis ..... minder afval is beter voor het milieu. Om de kinderen hier op een vroege leeftijd al bewust van te maken gaat onze voorkeur uit naar tussendoortjes zonder verpakkingsmateriaal. 

Mag mijn kind tussen de middag thuis komen eten?
Op onze school werken we met een continurooster waardoor er geen tijd is om tussen de middag thuis te gaan eten. Alle kinderen eten op school, onder toezicht van een leerkacht. Geef niet te veel, maar ook niet te weinig eten mee. U weet zelf het beste hoeveel voor uw kind een haalbare portie is. Op school wordt er voldoende tijd geboden om voldoende te kunnen eten. 
We proberen er op te letten of uw kind alles opeet, echter kan het gebeuren dat een boterhamtrommel toch gevuld weer terug de tas in gaat. Praat hierover met uw kind, Mocht dit vaker voorkomen, probeer dat samen met de leerkracht naar een oplossing te zoeken. 
Er zijn geen kosten verbonden aan het eten op school. 

Hoe laat moet mijn kind op school zijn?
We werken op school met een inlooptijd. Vanaf vijftien minuten voordat de school start zijn de kinderen welkom op school. Op beide locaties lopen de kinderen zelfstandig naar binnen en gaan meteen naar hun eigen groep. De leerkracht is in de groep om de kinderen welkom te heten. Er staat altijd een leerkacht of onderwijsassistente buiten om de kinderen welkom te heten. 
Voor de schooltijden klik hier.

Wat moet mijn kind kunnen voordat het naar school toe gaat? 
Het zou fijn zijn als uw kind zelfstandig naar het toilet kan en zijn of haar schoenen en jas kan aan- en uittrekken. Indien uw kind dit nog niet kan willen we u vriendelijk vragen om deze vaardigheden thuis alvast te oefenen. 
Kinderen gaan op school zelfstandig naar het toilet, nadat zij dit gemeld hebben bij de leerkracht.

Afscheid nemen is moeilijk! Wat nu?
Bespreek dit (als het zich voordoet) met de leerkracht van uw kind, zo komt u samen tot een oplossing.

Wanneer moet ik mijn kind gymschoenen meegeven?
Geef de gymschoenen mee op de eerste schooldag. Let erop dat deze voorzien zijn van de naam. Bij voorkeur gymschoenen met klittenband. De gymschoenen blijven op school. 

Hoe bereid ik mijn kind voor op de eerste schooldag?
Om uw kind zo goed mogelijk voor te bereiden is het verstandig om zo eenvoudig mogelijk te vertellen hoe een schooldag eruit ziet. Verder kunt u boekjes lenen in de bibliotheek over de eerste schooldag. Ook kunt u met de leerkracht een afspraak maken voor een bezoek.

Hoe weet ik wanneer mijn kind voor het eerst naar school moet?
Enkele weken voor de eerste schooldag krijgt u een kaartje van de leerkracht of neemt de leerkacht telefonisch contact met u op. Samen met de leerkracht spreekt u dan af wanneer uw kind  naar school mag komen om te wennen. Over het algemeen zijn dit vijf schooldagen voordat uw kind 4 jaar wordt. Als het prettiger is om 10 dagdelen te wennen kan dat ook.

Wat te doen als mijn kind luizen heeft?
Gelukkig komt het steeds minder vaak voor dat er luizen zijn binnen de school. Er is daardoor voor gekozn om niet elke keer te controleren, maar als er een vermoeden is, elk kind binnen de school te controleren. Er wordt contact met u opgenomen als we luizen of neetjes op de haren van uw kind vinden. Dit gebeurt uiteraard discreet. U dient uw kind dan op te halen van school en te behandelen om besmetting te voorkomen. Indien u informatie wilt over het goed behandelen van de luizen klik hier.

Hoe meld ik mijn kind af, bijvoorbeeld als hij/zij ziek is?
Uw kind moet vóór 8.30 uur telefonisch worden afgemeld. De telefoonnummers kunt u vinden door hier te klikken.

Verlof aanvragen
Procedure verlof aanvragen. Zie deze link.

Handle with Care (huiselijk geweld en kindermishandeling)
Via deze link vindt u informatie over het project HWC.

 

Cookie instellingen